söndag 15 december 2013

Lucka 15 - i läsfåtöljen - Fifty Shames of Earl Grey: a parody

I läsfåtöljen i lucka 15 hittar vi Sonja Viklund som är bibliotekarie i Mora. Hon tipsar om Fifty Shames of Earl Grey: a parody av Fanny Merkin (egentligen Andrew Shaffer) och skriver så här: 

"Att läsa en en bok som är en parodi av en annan bok - jo, det är nog en njutning enbart för bokälskare.Earl Grey, som den mystiske miljardären med med miljard anställda (!) heter i den här versionen, har femtio skamfyllda hemligheter som hans häpna flickvän får reda på. Bland annat stjäl han wi-fi från grannarna, fuskar med tandtråden, håller på med bondage och raggar tjejer på Blocket. För att inte tala om hans silverfärgade tangakalsonger och syndigt syndiga leende."

Tack Sonja för boktipset! Sonja har gästbloggat här förut och jag har tänkt fråga Sonja om hon vill bli min första sidekick på Enbokcirkelföralla? Vad säger du om det Sonja? Vi träffades när vi pluggade Biblioteks- och informationsvetenskap i Uppsala och har trots avstånd fortsatt hålla kontakten. Nu bor vi närmare varandra än någonsin. Tror ni att vi träffas oftare för det? :-) 

1 kommentar:

Gullan sa...

Då kanske ni även gillar "Fifty shades of Mr Darcy", även det en parodi men som utspelar sig på Austens tid. Spolier: Shades i denna version är lampskärmar.